Vanaf mijn 12de kook ik al voor mijn gezin en ik was altijd al gefascineerd door hoe voeding je gezondheid positief kan beïnvloeden. Ik ben jarenlang vegetariër geweest, maar toen ik naar Nederland kwam, werd het allemaal ingewikkelder. Ik besloot toen maar flexitariër te worden.
Tot 2018 toen wij naar een bruiloft gingen in Zuid-Afrika. Wij hebben daar zo veel vlees gegeten (braai), dat we daarna besloten om een maand lang veel meer groenten, fruit en peulvruchten te eten, in plaats van vlees. Dat beviel heel goed! Na verdere verdieping, opleidingen en heel veel wetenschappelijk onderzoek, besloot ik te kiezen voor de vegan leefstijl en begon ik andere hierover te leren.
Helaas ontdekte ik dat er vaak ook negatieve associaties zitten aan het woord ‘vegan’, daarom heb ik gekozen voor de ‘plantbased’ of te wel plantaardig leefstijl. Een leefstijl waarbij de nadruk wordt gelegd op meer groenten, fruit, peulvruchten, graanproducten, noten en zaden eet en het liefst biologisch. Als je een keer of ‘per ongeluk’ of af en toe dierlijk producten eet, is er geen man overboord omdat je een ‘groene basis’ hebt. Vooral als dat je helpt om meer groenten en fruit te eten.
Mijn visie
Ik geloof dat God ons heeft gemaakt met een lichaam, ziel en geest. Ik zie het als mijn verantwoordelijkheid om voor alle gebieden te zorgen. Gezonde voeding, beweging, rust en bezinning horen daar allemaal bij.
Ik ben ervan overtuigd dat plantaardige voeding een belangrijke rol kan spelen bij het bereiken van een optimale gezondheid en welzijn.
Ik ben ook een voorstander van intuïtief eten. Ik geloof dat ons lichaam ons vertelt wat het nodig heeft. We hoeven onszelf niet te beperken tot rigide diëten of ingewikkelde regels.
Laat je positief verrassen met plantaardig eten. Je ontdekt wat je allemaal wél kan eten voor meer energie en een gezond gewicht.